Hip Hop Muziek

Hip hop of hip-hop is een stedelijke muziek- en cultuurstroming die in de jaren zeventig is ontstaan in de buurten van zwarte Amerikanen, Latino Amerikanen en Caribische Amerikanen in de Bronx, New York City. Over de exacte geboortedatum wordt vaak gediscussieerd. Men is het er meestal over eens dat hip hop is begonnen in de South of West Bronx, maar soms wordt ook beweerd dat het ergens anders is begonnen. Hip-hop artiesten werden aanvankelijk geïdentificeerd als tieners op zoek naar aandacht, hoewel veel volwassenen ook worden geïdentificeerd als de oorsprong van de hip-hop cultuur. Hiphopartiesten zijn bekritiseerd voor het gebruik van bepaalde soorten rapbeats, zoals samplebeats, in hun nummers zonder royaltys te betalen.

Hiphopartiesten

Hiphopartiesten vieren het hele jaar door verschillende mijlpalen, zoals het opnemen van een album of optreden op een albumreleaseparty. De populairste hiphopartiesten van het jaar worden meestal vastgelegd op meerdere singles van één album of concert. Andere opmerkelijke hiphopartiesten zijn onder meer Kanye West, Pharrell, J.Lo, en de Notorious B.I.G. Overal in het land worden voortdurend hiphopfestivals gehouden, waar nieuwe en opkomende hiphopartiesten worden gepresenteerd.

Hiphopartiesten worden voortdurend besproken door entertainment- en muziekcritici, en de term "rap" is geassocieerd geraakt met een aantal subgenres en sub-stijlen van muziek, zoals hiphopmuziek. In sommige opzichten valt de opkomst van populaire rapmuziek samen met de opkomst van grote stedelijke straatbendes als de Bloods, Crips, en Mafia Wars. Hiphopartiesten zijn herhaaldelijk beschuldigd van bendegerelateerd geweld; veel onafhankelijke hiphopartiesten zijn echter ook het doelwit geweest van en aangevallen door andere lokale bendeleden, en soms hun eigen familieleden. Het is belangrijk om te onthouden dat de term "rap" werd gecoöpteerd uit de bendecultuur, en dus gebruiken veel mensen het woord vandaag zonder echt te weten wat het betekende in zijn oorspronkelijke context.


Hip Hop Muziek