Hip Hop artiesten gebruiken platenspelers om unieke muziek te maken

Hip Hop artiesten

Hip Hop artiesten hebben het niet gemakkelijk om gehoord te worden en platen te verkopen in de huidige industrie. Terwijl onafhankelijke hiphoplabels historisch gezien het meeste succes hebben gehad, is de onafhankelijke radio-industrie snel gegroeid. Dit is waar hiphopartiesten moeten gaan zoeken als ze willen slagen in de industrie van vandaag. Twee hiphop-djs creëren elke week nieuwe muziek door tracks van verschillende platenspelers te combineren met behulp van verschillende softwareprogrammas.

Deze nieuwe hiphop-djs beperken zich niet tot scratchen en het creëren van nieuwe hiphopmuziek, maar hebben ook de mogelijkheid om beats van andere producers te mixen voor toekomstige radio-airplaydoeleinden. De DJ zal een klein stukje graffiti op een lege CD aanbrengen voordat hij het programma laadt, en dit vervolgens gebruiken om de track te scratchen. Door dit proces kan de DJ alle apparatuur gebruiken die hij tot zijn beschikking heeft, en het resultaat is een unieke hip hop DJ-mix.

Nadat steeds meer producers zich tot digitaal mixen wenden, is een groot deel van de muziek die tegenwoordig wordt verkocht, gebaseerd op illegale opnames of DJ-beats. Veel mensen beseffen dit niet, maar bijna elke grote hiphop-dj en hiphopartiest heeft wel eens gebruikgemaakt van illegale muziekopnames. Het kan iemand zijn die live opneemt tijdens zijn concert, maar het kan ook iemand zijn die een demo mixt die hij voor een ander bedrijf heeft gemaakt. Hoe dan ook, het maakt interessante muziek. Als je de middelen hebt om het gratis te verkrijgen, kun je het gebruiken voor je eigen muziek en er zelfs winst mee maken.


Hip Hop artiesten gebruiken platenspelers om unieke muziek te maken