Hoe werkt het songwritingproces?

Het songwritingproces moet eenvoudig zijn. De Grieken dachten dat Muzen of creatieve goden uit de hemel neerdaalden om inspiratie te brengen. Alleen muzikanten waren in staat om deze krachtige bron van inspiratie aan te boren, waardoor al die fantastische songs ontstonden. Die onbelemmerde stroom van inspiratie is wat iedereen nastreeft.

songwriting process

Aangezien het songwriting proces een creatief proces is, is de beste manier om het schrijven van een song te benaderen het eerst bedenken van de melodie. Daarna worden de liedteksten en akkoorden toegevoegd om de melodie te ondersteunen en structuur te geven. Een goede liedjesschrijver moet altijd een ruw idee hebben van waar hij met het lied naartoe wil en hoe hij daar wil komen. Terwijl een grote songwriter geen melodie of akkoord kan bedenken zonder de melodie op te kunnen schrijven, kan een goede songwriter een liedje in elkaar zetten met alleen de melodie en akkoorden.

Een van de moeilijkste dingen om te doen als songwriter is om de melodie zuiver te houden. Zelfs de meest getalenteerde muzikanten en artiesten ter wereld moeten dit soms doen omdat ze nog geen manier hebben gevonden om hun eigen creatieve ideeën in te brengen. Als je een melodie vindt die perfect klinkt voor je liedje, probeer er dan je eigen ideeën in te verwerken. Dit zal je songwriting proces veel makkelijker maken omdat je de perfecte melodie al gevonden hebt om mee te beginnen!


Hoe werkt het songwritingproces?