Lowdown over evenementenlocaties en -types

events

Corporate events zijn een van de populairste soorten evenementen, vooral omdat ze organisaties de mogelijkheid bieden om met elkaar in contact te komen, elkaar te ontmoeten en samen te werken - vaak zonder dat daar veel geld voor nodig is. Van bedrijfs- en virtuele tot festivals en fundraisers, hier volgt een overzicht van enkele van de populairdere categorieën. Van bedrijfsevenementen tot liefdadigheidsevenementen en zelfs conferenties en seminars, hier volgt een overzicht.

Privé-evenementen. OK, dit is bijna een subcategorie van de bovenstaande categorieën, maar we gooien ze er toch maar bij. Zoals de naam al zegt, zijn privé-evenementen evenementen die worden georganiseerd met de bedoeling dat alleen de gastorganisatie en haar personeel er voordeel bij hebben. Het voordeel kan financieel zijn (een weekend op een golfclub), sociaal (een uitje met vrienden) of beide (een jaarlijkse bedrijfsbarbecue). Bovendien zijn de meeste privé-evenementen niet noodzakelijkerwijs fondsenwervende activiteiten, hoewel zij soms zeer lucratief kunnen zijn voor de ontvangende organisatie.

Corporate-evenementen. Ook dit is een van de populairste subcategorieën van evenementen, omdat ze meestal worden georganiseerd om ofwel het bedrijf of zijn personeelsleden op een bepaalde manier ten goede te komen, ofwel de gasten op een andere manier te vermaken. Enkele voorbeelden hiervan zijn handelsbeurzen, productlanceringen, productdemonstraties (zoals bij een bekende speelgoedfabrikant om een nieuw product te demonstreren), conferenties en seminars, prijsuitreikingsavonden en galas. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een jaarlijkse beurs organiseren om zijn grootste klanten te erkennen en te belonen. Wat de vorm ook is, bedrijfsevenementen zijn meestal gericht op het vergroten van het marktaandeel, het verspreiden van de kennis over een merk of product, het stimuleren van de productiviteit en/of de verkoop, het aantrekken van nieuwe klanten, het versterken van de banden tussen het bestaande personeel en het management, en/of gewoon het enthousiasmeren van de werknemers over een bedrijf of merk.


Lowdown over evenementenlocaties en -types