Pianospelen leren - Eerst de juiste handplaatsing

piano spelen

Pianospelen leren kan een grote uitdaging lijken, vooral voor een beginnende student. Misschien staar je nu wel naar je computerscherm en weet je niet waar je moet beginnen? Maar laat die toetsen je niet afschrikken! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om alle toetsen van de piano te begrijpen, je moet alleen weten waar je op moet letten. Als je vreemde symbolen of vormen op de toetsen ziet, kun je het stuk misschien beter een nieuwe toets geven, zodat je die gaandeweg kunt elimineren.

Om te beginnen moet je proberen muziek te leren lezen en niet alleen hoe je de pianotoetsen moet bespelen. Muziek lezen bestaat uit het noteren van noten in een volgorde die u bekend voorkomt. Als je merkt dat je in de war door welke noot is de volgende kunt u gewoon noteren van de letters in de volgorde waarin ze worden weergegeven op het toetsenbord en dit zal u helpen herinneren de volgorde van de noten in de toekomst. De gemakkelijkste manier om muziek te lezen is het gebruik van boeken. Meestal zijn er voor elk boek grafieken beschikbaar, zodat je het gemakkelijk kunt volgen.

Volgende, bij het leren piano spelen, moet je leren hoe je muziek moet lezen. Dit betekent het leren van de rechterhand notatie, en het leren van de rechterhand plaatsing op het toetsenbord. De rechterhand notatie bestaat uit de bovenste, onderste, rechter en linkerhand vingers die worden geplaatst op het toetsenbord in de volgorde waarin ze worden gebruikt. Met behulp van deze kennis kun je, wanneer je een stuk speelt, gemakkelijk weten welke noten op welke snaren moeten worden gespeeld. De plaatsing van de rechterhand is ook belangrijk omdat je daarmee je noten kunt verscherpen als je speelt. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je altijd dezelfde noten speelt voor elke snaar gedurende je hele song.


Pianospelen leren - Eerst de juiste handplaatsing