Songwritingproces

songwritingproces

Het songwritingproces moet soepel verlopen voor een songwriter. Er zijn vijf belangrijke stappen bij het schrijven van een liedje. Dat zijn het schrijven van het liedje, je weg vinden in het liedje, het liedje maken, en het liedje afmaken. De Grieken dachten dat Muzen of creatieve Goden naar beneden zouden komen om inspiratie op te doen tijdens het songwriting proces. Alle schrijvers willen die moeiteloze, creatieve stroom van inspiratie bereiken.

Het schrijven van een liedje is eenvoudig; het begint met de woorden. Ze bepalen de sfeer van het liedje, nemen je mee door de melodie en, het allerbelangrijkste, ondersteunen het ritme. Het songwritingproces begint met de inspiratie of waar je aan denkt bij het schrijven van de tekst. Zodra je het wat hebt, kun je aan de melodie werken.

Songwriters moeten hun verschillen opzij zetten en als een team werken om succesvolle songwriters te worden. De meeste songwritingteams bestaan uit songwriters, producers en instrumentalisten. Iedereen draagt iets bij aan de song. Een belangrijk aspect van songwriting dat vaak over het hoofd wordt gezien door beginnende songwriters is het productieproces. Wanneer songwriters geen geluidsman of -vrouw hebben om hun instrumentale tracks op te nemen, zullen ze vaak last hebben van opnameproblemen en niet in staat zijn om een lied af te maken.


Songwritingproces