Wat kan je vermaken?

entertainment

Entertaining is een soort activiteit buitenshuis, die de interesse en aandacht van een publiek voor enige tijd vasthoudt of voor plezier en vreugde zorgt. Het kan een spel, een activiteit of een karwei zijn, maar over het algemeen is het meestal een van die evenementen of activiteiten die zich in de loop van duizenden jaren hebben ontwikkeld met als enig doel de belangstelling van een aandachtig publiek vast te houden. Het amusement dat wordt geboden door theaters en andere podia is hier een goed voorbeeld van. Amusement in de brede zin van het woord kan het bekijken van films, het spelen van spelletjes of elke andere vorm van fysiek amusement betekenen. Maar tegenwoordig is amusement ook opgenomen in de lijst van beroepsactiviteiten of banen die zeer belangrijk zijn om het werkende leven van mensen gemakkelijker en comfortabeler te maken.

De amusementsindustrie is een van de meest gediversifieerde takken van het werk op het gebied van industrieën en banen die verband houden met amusement. Het omvat alles van zingen, acteren, dansen, fotografie, podiumkunst, videoproductie en elke andere kunstvorm die betrokken is bij het bieden van entertainment aan het publiek. Er zijn verschillende manieren waarop amusement kan worden verkregen op een werkplek. Amusement kan direct zijn, zoals bij het vertonen van een film of televisieshow, indirect, bijvoorbeeld door de communicatie van ideeën en informatie tussen de uitvoerders en het publiek, of van gemengde aard, waarbij amusement wordt verschaft door middel van beide.

De amusementsindustrie is een integraal onderdeel van de moderne economie. Amusement heeft niet alleen betrekking op tastbare zaken zoals films, televisies, muziek enz., maar ook op mentale activiteiten die het publiek mentaal stimuleren en vermaak verschaffen. Mensen kunnen van hun amusement genieten terwijl ze thuis zijn, op school of op het werk. De amusementsindustrie is tot dusver succesvol geweest omdat zij tegemoet is gekomen aan de verschillende behoeften van de consumenten op het gebied van kwaliteit, verscheidenheid en prijs. Hele families en groepen kunnen nu samen naar hun favoriete shows kijken zonder dat er problemen zijn. Dit is een entertainment dat je koste wat kost niet mag missen.


Wat kan je vermaken?